Кино

So Independent 2017 започва след броени дни

<    обратно

Броени дни ни делят от осмото издание на фестивала So Independent, което ще представи
над 90 игрални, документални и късометражни филми в кината „Люмиер", G8, Дом на киното, „Евросинема", "Влайкова" и Dada Cultural bar от 26 октомври до 5 ноември.

Откриването ще бъде с „Лъки" на режисьора Джон Каръл Линч. Това е последният филм на култовия актьор Хари Дийн Стантън, който ни напусна на 15 септември тази година. В ролите ще видим още Дейвид Линч, Рон Ливингстън, Том Скерит и др. Филмът отдава почит на изключителния човек и творец, оставил незабравим спомен у всички любители на стойностното американско кино.

Продуцираният от Мартин Скорсезе "Място има за всички" (носител на награда за най-добър сценарий от Трайбека 2017), получилият номинация за режисура на наградите „Готъм" „Аляска в рокля" и българският "И после светлина" са сред участниците в игралния конкурс сред 10 филма от цял свят.

В документалият конкурс ще се състезават седем филма, получили признание на множество престижни конкурси за документално кино от цял свят. Номинираният за „Оскар" Себастиан Юнгер ще представи най-новия си филм "Ад на земята: възходът на ИДИЛ".

Голяма част от филмите ще бъдат представени от своите режисьори и продуценти, които ще пристигнат в София специално за фестивала и срещата си с неговата публика.

 

Последвай ни
Игра
Спечели покана за фестивала Hills Of Rock 2018
Цели 55 банди ще вземат участие във фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал в Пловдив...
играй >>
Web Analytics