Кино

So Independent 2017 - 11 дни независимо кино в София

<    обратно

Oсмото издание на филмовия фестивал So Independent ще се проведе между 26 октомври и 5 ноември в софийските кина „Дома на киното", „Люмиер", „Одеон", „Г8" и „Евро Синема".

В 11-те фестивални дни събитието ще покаже селекция от талантливи и дръзки филми, създадени от американски, български и европейски кинематографисти и оценени високо на независимите фестивали по света.

Международно жури за първи път ще раздаде награди на най-добрите филми в няколко категории, а българско жури отново ще определи най-добрите късометражни филми и пълнометражни проекти в развитие.

За втора поредна година най-добрият проект за игрален филм в развитие ще получи наградата от 50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой, които да бъдат похарчени в България при започване на снимки. Проектът, спечелил миналогодишния конкурс - „Прасе" на режисьора Драгомир Шолев, вече е заснет и скоро ще може да бъде видян от зрителите.

София - като творчески град на киното и Европейска столица на спорта 2018, ще посрещне за втора поредна година и специалната секция на фестивала - „София спорт филм фестивал".

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Toto
Легендарните Toto ще свирят в зала 1 на НДК на 4 март като част от турнето, с което ще отбележат...
играй >>
Web Analytics