Кино

So Independent 2017 - 11 дни независимо кино в София

<    обратно

Oсмото издание на филмовия фестивал So Independent ще се проведе между 26 октомври и 5 ноември в софийските кина „Дома на киното", „Люмиер", „Одеон", „Г8" и „Евро Синема".

В 11-те фестивални дни събитието ще покаже селекция от талантливи и дръзки филми, създадени от американски, български и европейски кинематографисти и оценени високо на независимите фестивали по света.

Международно жури за първи път ще раздаде награди на най-добрите филми в няколко категории, а българско жури отново ще определи най-добрите късометражни филми и пълнометражни проекти в развитие.

За втора поредна година най-добрият проект за игрален филм в развитие ще получи наградата от 50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой, които да бъдат похарчени в България при започване на снимки. Проектът, спечелил миналогодишния конкурс - „Прасе" на режисьора Драгомир Шолев, вече е заснет и скоро ще може да бъде видян от зрителите.

София - като творчески град на киното и Европейска столица на спорта 2018, ще посрещне за втора поредна година и специалната секция на фестивала - „София спорт филм фестивал".

Последвай ни
Игра
Спечели покана за фестивала Hills Of Rock 2018
Цели 55 банди ще вземат участие във фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал в Пловдив...
играй >>
Web Analytics