Кино

Sofia Biting Docs за пети път

<    обратно

Петото издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs ще се проведе между 2 и 12 октомври в салоните на Дома на киното, Културен център G8, „Евро синема" и Чешкия център.

Стартът ще бъде даден с мащабния проект „Култ", в който над 40 филмови дейци от цял свят разказват вълнуващата история за едно пътешествие в търсене на вярата. 25 страни по света показват богомолци, ритуали и различни религиозни практики, както и хора, които са обединени от нуждата да се обърнат към Бога.

Сред акцентите в програмата на фестивала е премиерата на „Скъпоценният камък" на режисьора Николай Стефанов и сценариста Ралица Големанова. Документалният филм е посветен на пренасянето на древна тибетска традиция в модерния западен свят - построяването на монумент, наречен „ступа", в близост до София.

В рамките на фестивала ще бъде показан и филмът „Свободен час", който представя една алтернативна форма на обучение, каквато са демократичните училища по света.

„Не ми бъркай в здравето" пък засяга наболялата тема за здравословното хранене и безкрайните вредни съставки, които производителите използват, за да добавят вкусови качества на продукцията си.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Zucchero
Италианската звезда Zucchero ще изнесе концерт в Античния театър в Пловдив на 23 юли. Ако отговориш...
играй >>
Web Analytics