Кино

Sofia Biting Docs за пети път

<    обратно

Петото издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs ще се проведе между 2 и 12 октомври в салоните на Дома на киното, Културен център G8, „Евро синема" и Чешкия център.

Стартът ще бъде даден с мащабния проект „Култ", в който над 40 филмови дейци от цял свят разказват вълнуващата история за едно пътешествие в търсене на вярата. 25 страни по света показват богомолци, ритуали и различни религиозни практики, както и хора, които са обединени от нуждата да се обърнат към Бога.

Сред акцентите в програмата на фестивала е премиерата на „Скъпоценният камък" на режисьора Николай Стефанов и сценариста Ралица Големанова. Документалният филм е посветен на пренасянето на древна тибетска традиция в модерния западен свят - построяването на монумент, наречен „ступа", в близост до София.

В рамките на фестивала ще бъде показан и филмът „Свободен час", който представя една алтернативна форма на обучение, каквато са демократичните училища по света.

„Не ми бъркай в здравето" пък засяга наболялата тема за здравословното хранене и безкрайните вредни съставки, които производителите използват, за да добавят вкусови качества на продукцията си.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Съли Ърна
Фронтменът Godsmack Съли Ърна идва отново в София за голям солов концерт на 26 септември в зала...
играй >>
Web Analytics