Музика

The Psycho Realm отбелязват 20-годишен юбилей в София

<    обратно

Едно от големите имена на световната хип-хоп сцена - The Psycho Realm, ще отбележи 20 години от официалното си създаване с европейско турне, което ще мине и през София на 7 декември в клуб Mixtape 5.

Psycho Realm е латино супер група, започнала активността си от двамата братя Sick Jacken (Джак Гонзалес) и Big Duke (Густаво Гонзалес) от края на 80-те години на миналия век. Първата записана песен на групата носи името „Scandalous" и е издадена в саундтрака на филма „Mi Vida Loca" през 1994 г.

Същата година B-real от световноизвестните Cypress Hill забелязва двамата братя по време на едно от участията им. Той толкова много се вдъхновята от представянето им, че пожелава да се присъедини към тях като равноправен член на бандата.

Така The Psycho Realm бързо набират скорост и през 1997 г. Sony пуска първият им официален едноименен албум, означен като допълнение към семейството на Cypress Hill със специален стикер, поставен на обложката.

Поради конфликти с лейбъла обаче братята Гонзалез отпадат от Sony. Както самия Sick Jacken споменава по-късно: "Машината искаше да ме цензурира. Аз не го направих за тях и те спряха да ни издават."

Така, верни на себе си и това, което правят, The Psycho Realm продължават по пътя си и основават свой собствен лейбъл - „Sick Symphonies".

Месец преди издаването на втория им албум - на 29 Януари 1999 г., The Big Duke e прострелян във врата, докато се опитвал да прекрати бой на "Rampart Boulevard" в Лос Анджелис. Случката го оставя парализиран от врата надолу до края на живота му. По късно същата година Sick Jacken издава албума си „A War Story: Book I", като в една от песните се включва и B-real.

The Big Duke отговаря лично на съобщенията на хилядите фенове и поема почти изцяло работата по мърчандайза на групата, докато Sick Jaken от своя страна записва и издава не само свои, но и чужди продукции, и поема отговорността да води хилядите последователи, които го следват в разбиранията му.

На 7 декември в голямата зала на клуб „Mixtape 5" The Psycho Realm ще излязат в състав Sick Jacken, Cynic и оригиналният DJ на групата - DJ Resy One.

Билетите струват 25 лева в мрежата на Ticketlogic.

Последвай ни
Игра
Спечели билет за концерта на Haggard
Немската симфоник метъл банда Hagger се завръща у нас за концерт в столичния клуб Mixtape 5 на 27...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics